V60 Dripper

Капачка V60

Създаден е в Япония през 2000 г. от компанията Hario.

Името V60 идва от характерния ъгъл от 60 °, който образуват стените на това устройство. Елегантна брюър, който доставя чаша кафе –  деликатно и комплексно.

Кафе, оборудване и дозировки.

Кафе

Средно смилане

Оборудване

Капачка за кафе V60
V60 филтри бойлер
Мелничка за кафе Burr
Прецизна скала
Чаша (250-300 мл)

Дозировка

18 гр 300 мл вода

Съотношение на екстракция

1: 16

Приготвяне

   Стъпка 1

Загрейте водата с правилната температура

   Стъпка 2

Поставете V60 върху съда, в който искате да приготвите, поставете във филтъра Hario и го поставете на кантара.

   Стъпка 3

Изплакнете обилно с гореща вода и изхвърлете водата за изплакване.

   Стъпка 4

Поставете точното количество кафе в центъра на филтъра. Старирайте до нула.

   Стъпка 5

Налейте два пъти повече вода от кафето (т.е. 18g кафе x 2 = 36g вода) върху утайката и изчакайте около 40 секунди.

Този първи етап е известен като цъфтеж и позволява на кафето да се обезвъздушено.

   Стъпка 6

Започнете да изливате останалата вода на етапи (около 70gr наведнъж), докато достигнете желаното крайно тегло на приготвената напитка. Изсипете бавно, в стабилна спирала, движение, започвайки от центъра на V60, като се движите навън до около сантиметър от ръба на кашата и обратно.

   Стъпка 7

Ако размерът на смилането е правилен, общото време на екстракция ще бъде между 2:30 мин. и 3:00 мин.

Извадете V-60 и поднесете кафето.

Абонирайте се за нашия бюлетин и първи научете всичко нов от Dimello

    Търсене на пефектното кафе

    Вашата поръчка

    No products in the cart.