Пътешествието на зърната

Пътешествието на зърната

Разбрахме, че качеството на кафето започва от кафе полетата. Това е свързано с метеорологичните и почвените условия, топографията на всеки микрорегион и дори сортовете кафени растения, но също и с начина на събиране и метод на обработка.

Пътешествието на зърната
bean-journey_2

Ето защо пътуваме по света за производство на кафе, инвестирайки време с нашите партньори на нива ферми. Година след година създаваме и поддържаме връзки с производители на кафе и износители, които споделят нашата визия за качеството. В този процес ние се стремим да се образоваме и да станем по-добри в това, което правим, предлагайки най-високия наличен стандарт кафе.

По-важното обаче е, че да сме близо до производителите, да станем свидетели на енергията и страстта, които влагат в своя продукт, ни кара да ценим кафето по различен начин. Ние все по-често си доставяме кафе директно и сключваме дълготрайни партньорства със съмишленици, които са толкова честни и грижовни към своето кафе и общност, колкото и ние.

Ние не виждаме нашия източник само на кафе и бизнес, а като приключение, изпълнено с цветове, вкусове, чувства и шансове да се срещнем, помогнем, предложим и развием заедно.

Cupping

Що се отнася до набавянето на кафе, най-широко използваният процес за преценка на качеството му е така наречения метод – къпинг (cupping). Това е лесен, но строг метод за варене, който използва ограничени инструменти и може да бъде настроен практически навсякъде. Това го прави идеалният метод за проверка на произхода, във фермата, преработвателната станция, малки операции, но и в печенето.

С няколко чаши, лъжици мелница и гореща вода можем да идентифицираме характеристиките, да оценим партидата кафе и да се уверим, че отговаря на нашите стандарти за качество.

Къпинга с нашите фермери ни помага да се учим от експерименти на ниво ферма, да обменяме мнения и в крайна сметка да изберем кои партиди да вземем. Къпирането в печенето е необходимо за успокояване на качеството на получените партиди и е полезен инструмент за смесване. пътуване

Печене

Нашето зелено кафе е получено, изпечено и опаковано в нашата модерна пекарна, работеща в Атина. Там смесваме традиционната мъдрост с научните познания, трудно натрупания опит с усъвършенстваните технологии и оригиналното италианско еспресо с най-новите тенденции в кафето.

Процесът протича по следния начин: пристига зелено кафе, проверява се внимателно в лабораторията и се изкарва, за да се успокои качеството, след което се съхранява под земята за стабилни условия, докато дойде време да се използва. Когато дойде време, той се почиства и сортира по цвят – изключително рядка операция преди печенето, обикновено само страните износителки работят с такива машини.След което кафето се пече и блендира (или се смесва и пече, в зависимост от рецептата) в супер модерни пекарни за да гарантираме качеството на кафето и неговото поддържане и последователност при процесите (най-голямото предизвикателство в индустрията).

И накрая, той е опакован в защитна атмосфера и рентгеново сканиран за безопасност.

Печене на кафето Dimello
Печене на кафето Dimello 2

След като премине всички контролни пунктове за контрол и осигуряване на качеството, той се съхранява да „почине” (обезвъздушаване) за поне две седмици (в зависимост от сместа) преди изпращане.

Абонирайте се за нашия бюлетин и първи научете всичко нов от Dimello

    Търсене на пефектното кафе

    Вашата поръчка

    No products in the cart.