French press

Френска преса

Известно още като Melior, това устройство за приготвяне на кафе е известно най-вече в световен мащаб като френска преса, вероятно поради първото му масово производство във Франция. Френското кафе за преса е с плътно тяло, като повечето кафеени масла все още присъстват след варенето. Перфектен за започване на деня ви.

Кафе, оборудване и дозировки.

Кафе

Грубо мелене

Оборудване

Френска преса бойлер
Мелничка за кафе Burr
Прецизна скала
чаша (250-300 мл)

Дозировка

За устройство от 300 ml (1 чаша) използвайте 18gr кафе. (60gr кафе / 1 литър вода)

Съотношение на екстракция

1: 16

Приготвяне

   Стъпка 1

Загрейте водата при температура между 92 ° C и 96 ° C

   Стъпка 2

Загрейте френската преса с малко гореща вода. Поставете на скалата и тарирайте до нула.

   Стъпка 3

Добавете точното количество смляно кафе във френската преса и отново тарирайте.

   Стъпка 4

Започнете да изливате прясно преварена гореща вода, напълно насищаща утайката.

   Стъпка 5

Поставете капака на филтъра отгоре, без да потапяте.

   Стъпка 6

Изчакайте 4-5 минути. Времето за варене влияе върху крайния вкус.

   Стъпка 7

Натиснете буталото надолу бавно, като прилагате внимателен, непрекъснат натиск, докато достигне дъното.

   Стъпка 8

Сервирайте кафето веднага

Абонирайте се за нашия бюлетин и първи научете всичко нов от Dimello

    Търсене на пефектното кафе

    Вашата поръчка

    No products in the cart.