French press
Френска преса
Известно още като Melior, това устройство за приготвяне на кафе е известно най-вече в световен мащаб като френска преса, вероятно поради първото му масово производство във Франция. Френското кафе за преса е с плътно тяло, като повечето кафеени масла все още присъстват след варенето. Перфектен за започване на деня ви.
Кафе, оборудване и дозировки.
Кафе
Грубо мелене
Оборудване
Френска преса бойлер
Мелничка за кафе Burr
Прецизна скала
чаша (250-300 мл)
Дозировка
За устройство от 300 ml (1 чаша) използвайте 18gr кафе. (60gr кафе / 1 литър вода)
Съотношение на екстракция
1: 16
Приготвяне
Стъпка 1
Загрейте водата при температура между 92 ° C и 96 ° C
Стъпка 2
Загрейте френската преса с малко гореща вода. Поставете на скалата и тарирайте до нула.
Стъпка 3
Добавете точното количество смляно кафе във френската преса и отново тарирайте.
Стъпка 4
Започнете да изливате прясно преварена гореща вода, напълно насищаща утайката.
Стъпка 5
Поставете капака на филтъра отгоре, без да потапяте.
Стъпка 6
Изчакайте 4-5 минути. Времето за варене влияе върху крайния вкус.
Стъпка 7
Натиснете буталото надолу бавно, като прилагате внимателен, непрекъснат натиск, докато достигне дъното.
Стъпка 8
Сервирайте кафето веднага