Freddo espresso

Freddo espresso

Гръцка новост, представена за първи път през 1992 г. от KAFEA TERRA, като студена лятна напитка с кремообразна текстура. Наслаждава се целогодишно!

Кафе, оборудване и дозировки.

Кафе

Фино смилане

Оборудване

Мелачка за кафе Burr
Прецизна скала еспресо машина
Смесител за напитки стъкло с дебела стена (~ 270ml)

Дозировка

Дозировка: 17-19 грама (или доза според размера на филтърната ви кошница)

Съотношение на екстракция

1: 3

Приготвяне (за 1 напитка)

   Стъпка 1

Смелете 17-19 грама кафе във филтърната кошница.

   Стъпка 2

Разпределете кафето по равно във филтърната кошница и след това тампирайте, колкото да запечатате кафето.

Целта е гладка, равна повърхност.

   Стъпка 3

Позиционирайте портафилтъра в главата на групата и започнете незабавно извличането

   Стъпка 4

Приключване на екстракцията ~ 30-35 сек. Ако не, коригирайте размера на смилането.

   Стъпка 5

Добавете 3-4 кубчета лед (за миг охлаждане) към еспресото и използвайте миксера за напитки, за да придадете на еспресото кремообразна текстура

   Стъпка 6

Сервирайте в чаша с лед.

Използвайте цедка, докато наливате, за да поддържате кремообразна текстура без големи мехурчета.

   Стъпка 7

Сложете сламката (за предпочитане не пластмасова)

Абонирайте се за нашия бюлетин и първи научете всичко нов от Dimello

    Търсене на пефектното кафе

    Вашата поръчка

    No products in the cart.