Freddo espresso
Гръцка новост, представена за първи път през 1992 г. от KAFEA TERRA, като студена лятна напитка с кремообразна текстура. Наслаждава се целогодишно!
Кафе, оборудване и дозировки.
Кафе
Фино смилане
Оборудване
Мелачка за кафе Burr
Прецизна скала еспресо машина
Смесител за напитки стъкло с дебела стена (~ 270ml)
Дозировка
Дозировка: 17-19 грама (или доза според размера на филтърната ви кошница)
Съотношение на екстракция
1: 3
Приготвяне (за 1 напитка)
Стъпка 1
Смелете 17-19 грама кафе във филтърната кошница.
Стъпка 2
Разпределете кафето по равно във филтърната кошница и след това тампирайте, колкото да запечатате кафето.
Целта е гладка, равна повърхност.
Стъпка 3
Позиционирайте портафилтъра в главата на групата и започнете незабавно извличането
Стъпка 4
Приключване на екстракцията ~ 30-35 сек. Ако не, коригирайте размера на смилането.
Стъпка 5
Добавете 3-4 кубчета лед (за миг охлаждане) към еспресото и използвайте миксера за напитки, за да придадете на еспресото кремообразна текстура
Стъпка 6
Сервирайте в чаша с лед.
Използвайте цедка, докато наливате, за да поддържате кремообразна текстура без големи мехурчета.
Стъпка 7
Сложете сламката (за предпочитане не пластмасова)