Freddo cappuccino
Малко след като е измислено еспресото freddo, е добавена и неговата версия за капучино. Добавянето на ледено студено разпененото мляко подобрява кадифената текстура на .
Кафе, оборудване и дозировки.
Кафе
Фино смилане
Оборудване
Мелничка за кафе Burr
Прецизна скала
еспресо машина
Смесител за напитки
Стъкло с дебела стена (300-330 ml)
Дозировка
17-19 грама (или доза според размера на филтърната ви кошница)
Съотношение на екстракция
1: 3
Приготвяне (за 1 напитка)
Стъпка 1
Смелете 17-19 грама кафе във филтърната кошница.
Стъпка 2
Разпределете кафето по равно във филтърната кошница и след това тампирайте, колкото да запечатате кафето. Целта е гладка, равна повърхност.
Стъпка 3
Позиционирайте портъфилтъра в главата на групата и започнете незабавно извличането
Стъпка 4
Приключване на екстракцията ~ 30-35 сек. Ако не регулирате смилането.
Стъпка 5
Изсипете студено мляко в охладен съд и използвайте смесителя за напитки, за да му придадете кремообразна текстура.
Стъпка 6
Добавете 3-4 кубчета лед (за миг охлаждане) към еспресото и използвайте миксера за напитки, за да придадете на еспресото кремообразна текстура.
Стъпка 7
Сервирайте в чаша с лед.
Използвайте цедка като сипване, за да поддържате кремообразна текстура без големи мехурчета и също така да задържите изразходвания лед.
Стъпка 8
Добавете студеното разпенено мляко към повърхността на кафето
Стъпка 9
Поставете сламката (за предпочитане не пластмасова)