Freddo cappuccino

Freddo cappuccino

Малко след като е измислено еспресото freddo, е добавена и неговата версия за капучино. Добавянето на ледено студено разпененото мляко подобрява кадифената текстура на .

Кафе, оборудване и дозировки.

Кафе

Фино смилане

Оборудване

Мелничка за кафе Burr
Прецизна скала
еспресо машина
Смесител за напитки
Стъкло с дебела стена (300-330 ml)

Дозировка

17-19 грама (или доза според размера на филтърната ви кошница)

Съотношение на екстракция

1: 3

Приготвяне (за 1 напитка)

   Стъпка 1

Смелете 17-19 грама кафе във филтърната кошница.

   Стъпка 2

Разпределете кафето по равно във филтърната кошница и след това тампирайте, колкото да запечатате кафето. Целта е гладка, равна повърхност.

   Стъпка 3

Позиционирайте портъфилтъра в главата на групата и започнете незабавно извличането

   Стъпка 4

Приключване на екстракцията ~ 30-35 сек. Ако не регулирате смилането.

   Стъпка 5

Изсипете студено мляко в охладен съд и използвайте смесителя за напитки, за да му придадете кремообразна текстура.

   Стъпка 6

Добавете 3-4 кубчета лед (за миг охлаждане) към еспресото и използвайте миксера за напитки, за да придадете на еспресото кремообразна текстура.

   Стъпка 7

Сервирайте в чаша с лед.

Използвайте цедка като сипване, за да поддържате кремообразна текстура без големи мехурчета и също така да задържите изразходвания лед.

   Стъпка 8

Добавете студеното разпенено мляко към повърхността на кафето

   Стъпка 9

Поставете сламката (за предпочитане не пластмасова)

Абонирайте се за нашия бюлетин и първи научете всичко нов от Dimello

    Търсене на пефектното кафе

    Вашата поръчка

    No products in the cart.