Espresso

Еспресото е единственият метод, който прави кафе чрез екстракция под налягане. Когато правите кафе с еспресо машина, температурата на водата се поддържа под нивото на кипене, което предотвратява изгарянето на кафето.

Лунго или ристрето, еспресото е кралят на кафето!

Кафе, оборудване и дозировки.

Кафе

Фино смилане

Оборудване

Мелачка за кафе: Burr
Прецизна скала
Еспресо машина
Чаша (~ 70 ml)

Дозировка

7-19 грама (за 2 единични еспресо)

Съотношение на екстракция

1: 2

Подготовка

   Стъпка 1

Смелете 17-19 грама кафе във филтърната кошница (или доза според размера на филтърната ви кошница).

   Стъпка 2

Разпределете кафето равномерно във филтърната кошница и след това тампирайте, колкото да запечатате кафето.

Целта е компактна, гладка, равна повърхност.

   Стъпка 3

Позиционирайте портафилтъра в главата на групата и започнете незабавно извличането.

   Стъпка 4

Приключване на извличането ~ 25-30 ’’. Ако не, коригирайте размера на смилането.

   Стъпка 5

Сервирайте кафето

Абонирайте се за нашия бюлетин и първи научете всичко нов от Dimello

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart

    Нямате артикули в количката.