Cold brew
Студеното варене е процес на накисване на утайката от кафе във вода при ниски температури за продължителен период от време.
Кафе, оборудване и дозировки.

Кафе
Едро смилане

Оборудване
Кула за студено приготвяне на кафе
Мелница за кафе
стъкло (250-300 ml)

Дозировка
90 гр кафе / 1 литър вода
Приготвяне
Стъпка 1
Поставете постоянния филтър в долната част на средната стъклена чаша.

Стъпка 2
Добавете желаното количество смляно кафе в средната стъклена чаша.

Стъпка 3
Напълнете горната стъклена чаша с вода (ледът не е задължителен) при стайна температура.

Стъпка 4
Настройте скоростта на капене на 40 капки в минута. Наблюдавайте и пренастройвайте, ако е необходимо.

Стъпка 5
Изчакайте, докато екстракцията завърши (около 6-10 часа). Разрежда се с вода за по-лек вкус (по избор).

Стъпка 6
Сервирайте кафето в стара модна чаша с лед.


