Cold brew

Студеното варене е процес на накисване на утайката от кафе във вода при ниски температури за продължителен период от време.

Кафе, оборудване и дозировки.

Кафе

Едро смилане

Оборудване

Кула за студено приготвяне на кафе
Мелница за кафе
стъкло (250-300 ml)

Дозировка

90 гр кафе / 1 литър вода

Приготвяне

   Стъпка 1

Поставете постоянния филтър в долната част на средната стъклена чаша.

   Стъпка 2

Добавете желаното количество смляно кафе в средната стъклена чаша.

   Стъпка 3

Напълнете горната стъклена чаша с вода (ледът не е задължителен) при стайна температура.

   Стъпка 4

Настройте скоростта на капене на 40 капки в минута. Наблюдавайте и пренастройвайте, ако е необходимо.

   Стъпка 5

Изчакайте, докато екстракцията завърши (около 6-10 часа). Разрежда се с вода за по-лек вкус (по избор).

   Стъпка 6

Сервирайте кафето в стара модна чаша с лед.

Абонирайте се за нашия бюлетин и първи научете всичко нов от Dimello

    Търсене на пефектното кафе

    Вашата поръчка

    No products in the cart.