Chemex

Ръчно изработена стъклена кафемашина с дизайн, издържал непроменен (дървена дръжка, кожена корда, конусно стъкло и всичко останало), от изобретяването му през 1941 г. от Питър Шлумбохм. Той е включен в колекцията на Музея за модерно изкуство в Ню Йорк.

Кафе, оборудване и дозировки.

Кафе

Средно до грубо мелене

Оборудване

Chemex Филтри
Chemex бойлер
Мелничка за кафе
Прецизна скала
чаша (250-300 мл)

Дозировка

 36 gr за 2 чаши, (60gr кафе / 1 литър вода), 600 мл вода

Съотношение на екстракция

1: 16

Приготвяне

   Стъпка 1

Загрейте водата при правилната температура (92-96 ° C)

   Стъпка 2

Поставете филтъра за хартия на място, като се уверите, че трипластовата страна е обърната към чучура. Това ще позволи на въздуха да излиза.

   Стъпка 3

Изплакнете филтъра с топла вода, за да предотвратите всякакъв вкус на хартия и след това източете съда.

   Стъпка 4

Поставете вашия Chemex, пълен с изплакнат филтър, върху везната и тарирайте до нула. Добавете смляното кафе към филтъра Chemex. След това отново тарирайте до нула.

   Стъпка 5

Наситете утайката с два пъти повече вода от кафето (т.е. 36 g кафе x 2 = 72 g вода) и изчакайте около 40 секунди (фаза на цъфтеж).

   Стъпка 6

Добавяйте вода на етапи (около 150 грама наведнъж), докато достигнете желаното крайно тегло на варенето, като се уверите, че кафето никога не е изложено на въздух, докато варенето не приключи.

   Стъпка 7

Налейте вода по спирален модел, започвайки от центъра. Извийте спирала към ръба на кафето, преди да се върнете обратно към средата. Избягвайте изливането върху самия филтър.

   Стъпка 8

Когато екстракцията приключи, извадете и изхвърлете филтъра.

Приготвянето трябва да отнеме между 3,5–4,5 минути

   Стъпка 9

Сервирайте кафето.

Абонирайте се за нашия бюлетин и първи научете всичко нов от Dimello

    Търсене на пефектното кафе

    Вашата поръчка

    No products in the cart.