Cappuccino

Италианско изобретение, капучино може да се пие по всяко време на деня по целия свят. За много хора това е най-хармоничното съотношение кафе / мляко.

Кафе, оборудване и дозировки.

Кафе

Фино смилане

Оборудване

Мелачка за кафе: Burr
Прецизна скала
Еспресо машина
Чаша (~ 170 ml)

Дозировка

7-19 грама (или доза според размера на филтърната ви кошница)

Съотношение на екстракция

1: 2

Приготвяне (за 2 чаши капучино)

   Стъпка 1

Разпенвайте млякото (~ 200gr за 2 напитки) в каната за мляко, за да получите еластична текстура с гладка, лъскава повърхност при правилната температура (62-64 ° C)

   Стъпка 2

Смелете 17-19 грама кафе във филтърната кошница (или доза според размера на филтърната ви кошница)

   Стъпка 3

Разпределете кафето равномерно във филтърната кошница и след това тампирайте, колкото да запечатате кафето. Целта е компактна, гладка, равна повърхност.

   Стъпка 4

Позиционирайте портафилтъра в главата на групата и започнете незабавно извличането

   Стъпка 5

Приключване на извличането ~ 25-30. Ако не, коригирайте размера на смилането.

   Стъпка 6

Завършете капучиното, като изсипете разпенващото се мляко в еспресото.

   Стъпка 7

Не забравяйте да почистите парата. Изчистете го и го избършете с чиста кърпа.

   Стъпка 8

Сервирайте капучиното си.

Абонирайте се за нашия бюлетин и първи научете всичко нов от Dimello

    Търсене на пефектното кафе

    Вашата поръчка

    No products in the cart.