Aeropress
Aeropress, това своеобразно и прекрасно устройство е усъвършенствано от изобретателя и инженера Адам Адлер. Този препарат използва ръчно генериран натиск и доставя богато кафе, като еспресо.
Кафе, оборудване и дозировки.
Кафе
Средно до фино смилане
Оборудване
Аеропрес Филтри бойлер
мелница за кафе
Прецизна скала
Чаша (150-300 мл)
Дозировка
15 гр кафе, 240 мл вода
Съотношение на екстракция
1: 16
Приготвяне
Стъпка 1
Загрейте водата при температура между 92 ° C и 96 ° C.
Стъпка 2
Поставете хартиен филтър в подвижната пластмасова капачка на AeroPress и го изплакнете с гореща вода.
Стъпка 3
Поставете го на везната си със затопления край нагоре, след това измерете тежестта. Цифрите трябва да се показват с главата надолу. Добавете желаното количество смляно кафе и отново тарирайте.
Стъпка 4
Налейте прясно преварената гореща вода, напълно насищаща утайката.
Разбъркайте, за да сте сигурни, че кафето е равномерно наситено.
Стъпка 5
Закрепете капачката, като се уверите, че тя се застопорява плътно в каналите. Изчакайте около 1:15 мин.
Стъпка 6
Обърнете целия монтаж с бързина и контрол.
Стъпка 7
Поставете го върху съда за варене и започнете да прилагате натиск надолу. Това ще отнеме около 20-30 сек. Вашето кафе е напълно приготвено, след като започне да издава съскащ звук.
Стъпка 8
Извадете уреда от чашата.
Стъпка 9
Сервирайте кафето.