Aeropress

Aeropress, това своеобразно и прекрасно устройство е усъвършенствано от изобретателя и инженера Адам Адлер. Този препарат използва ръчно генериран натиск и доставя богато кафе, като еспресо.

Кафе, оборудване и дозировки.

Кафе

Средно до фино смилане

Оборудване

Аеропрес Филтри бойлер
мелница за кафе
Прецизна скала
Чаша (150-300 мл)

Дозировка

15 гр кафе, 240 мл вода

Съотношение на екстракция

1: 16

Приготвяне

   Стъпка 1

Загрейте водата при температура между 92 ° C и 96 ° C.

   Стъпка 2

Поставете хартиен филтър в подвижната пластмасова капачка на AeroPress и го изплакнете с гореща вода.

   Стъпка 3

Поставете го на везната си със затопления край нагоре, след това измерете тежестта. Цифрите трябва да се показват с главата надолу. Добавете желаното количество смляно кафе и отново тарирайте.

   Стъпка 4

Налейте прясно преварената гореща вода, напълно насищаща утайката.
Разбъркайте, за да сте сигурни, че кафето е равномерно наситено.

   Стъпка 5

Закрепете капачката, като се уверите, че тя се застопорява плътно в каналите. Изчакайте около 1:15 мин.

   Стъпка 6

Обърнете целия монтаж с бързина и контрол.

   Стъпка 7

Поставете го върху съда за варене и започнете да прилагате натиск надолу. Това ще отнеме около 20-30 сек. Вашето кафе е напълно приготвено, след като започне да издава съскащ звук.

   Стъпка 8

Извадете уреда от чашата.

   Стъпка 9

Сервирайте кафето.

Абонирайте се за нашия бюлетин и първи научете всичко нов от Dimello

    Търсене на пефектното кафе

    Вашата поръчка

    No products in the cart.