Въведение в еспресото
Изискано кафе не се приготвя случайно. Кафе индустрията се е развила значително; следователно през целия процес, чрез веригата на доставки, са необходими грижи и внимание към детайлите, за да се оформи крайният резултат в чашата.
Баристите са последната спирка в това многостранно пътешествие.
Мисията на този семинар е да предостави на хората, които са истински запалени по кафето, знания и техники, които ще им позволят да създават перфектното еспресо всеки път.
Програма:
История, обичаи и методи на подготовка.
Отглеждане, производство и разпространение на зелено кафе.
Индустриален производствен процес на кафе.
Специалните характеристики на еспресото.
Теория и практика на смилане и кафемелачка.
Основни настройки на кафемелачка.
Екстракционни параметри на перфектно еспресо.
Поддръжка и основни настройки на еспресо машина.
Практически тест на органолептичен анализ на еспресо.
Техники и идеи за обслужване на перфектното капучино.
Тип на курса:
Теоретичен и практически
Език: гръцки
Продължителност: 6 часа
Целева аудитория: Професионалисти, както и предприемачи, които желаят да обогатят своите умения или искат да навлязат в хранително-вкусовата промишленост.