Ръчно варене
Движението на специализираното кафе не само предизвика нова „вълна“ в сектора на кафето, но и истинско съживяване на методите за ръчно извличане. Заедно ще опознаем всички методи и … ще вкусим вкусното и ароматно чудо на ръчно варене с нашите прекрасни кафета с един произход!
Програма:
История на методите за ръчно варене.
Отглеждане, производство и разпространение на зелено кафе.
Кафетата с един произход и техните специални характеристики.
Теория и практика на смилане и кафемелачка.
Основни настройки на кафе gFsubsrinder.
Оборудване и стъпки за правилно извличане.
Параметрите на екстракция според метода на приготвяне (V-60, Chemex, Aeropress, студено капково и др.)
Практически органолептичен тест, анализиращ правилни и неправилни екстракции.
Тип на курса:
Теоретичен и практически
Език: гръцки
Продължителност: 6 часа
Целева аудитория: Мениджъри на бари и кафенета