ИНДИЯ

КАФЕ ПЪТУВАНЕ ДО ИНДИЯ

Пътуването на кафе Dimello през „кафе Dimello пътуване“до Индия.

В Индия кафето се нуждае от своята сянка!

Кафените дървета в Индия растат сред каучукови дървета, чушки, ядки, арека и др.
Може да се каже, че кафето живее в сянката на други дървета. Но резултатът му е толкова уникален, че засенчва всичко, което е до него.

За да опишете кафеените дървета, трябва да си представите големи зелени чадъри. Короната достига до един метър и половина и от този момент нататък се отваря точно като чадър. Това е фактор, който затруднява прибирането на реколтата, тъй като човек трябва да влезе под дървото и да се берат плодовете.

КАФЕ ПЪТУВАНЕ ДО ИНДИЯ

Кафените дървета са много жадни!

Когато стигнахме до една от най-големите ферми за кафе, не намерихме автоматична напоителна система, освен в малка част и тогава разбрахме, че за да постигнете добър резултат, трябва да сте много изобретателни. Почвата е оформена по такъв начин и използва специфични съоръжения, така че дъждовната вода да се използва максимално. Така се създават езера и резервоари, които „задържат“ водата на място. Следователно се избягва сушенето, което е най-големият враг на висококачественото кафе.

По същия начин се извършва образцово управление в пералните станции. Оттам водите се пренасочват с помпи към големи резервоари и след това се водят до места, където растат дървета. В корените на дърветата токсичните вещества от отпадъчните води се разграждат, като по този начин филтрират и почистват водоносния хоризонт. Когато живеете при такива условия, трябва да проявявате много въображение, за да помогнете на икономиката на природата.

Живот във фермите за кафе.

 

Споменатата по-рано ферма има сравнително по-добра организация при настаняването на работниците и техните семейства, както и при обучението на децата. Собственикът дори е построил дневен център. Когато ги посетихме, очите ни бяха изпълнени с образи, а сърцата ни с непреодолими чувства при срещата с децата. Лицата им грейнаха, когато им дадохме подаръците, които имахме със себе си, и отново разбрахме колко важен е човешкият контакт.

Видяхме и двуетажно училище с 6-7 класни стаи, както и къщите на работниците. Стаите бяха в лошо състояние, но новите, които вече бяха започнали да приемат първите си жители, изглеждаха подредени и чисти. Много е важно собственикът на фермата да направи необходимото, за да осигури хуманни условия за своите хора. В други ферми, които бяхме посетили, условията варираха според вярванията на собственика.

Бихме могли да говорим за Индия с часове, но някъде тук трябва да обърнем страницата, за да отидем в Етиопия.

Абонирайте се за нашия бюлетин и първи научете всичко нов от Dimello

    Търсене на пефектното кафе

    Вашата поръчка

    No products in the cart.