БРАЗИЛИЯ

КАФЕ ПЪТУВАНЕ В БРАЗИЛИЯ

Пътуването на кафе Dimello чрез „кафе Dimello пътуване“до Бразилия.

Нищо не остава скрито под слънцето! В Бразилия кафетата имат само слънцето над себе си.

Те растат на ивици и достигат до 1 метър ширина и до 3 метра височина. По същество дървото е като багажник с пълни плодове отгоре надолу.

Прибирането на реколтата се извършва от механични колектори, които вибрират дървото, когато преминават през него. Така по-узрелите и разхлабени череши падат и се събират за сортиране и обработка. Що се отнася до по-голямата част от отглеждането на кафе в страната, прибирането на реколтата се извършва по този начин и въпреки че е получил широко разпространена критика от специалистите по кафе, това е и причината Бразилия да произвежда количества кафе, които познаваме днес. С други думи 1/3 от световното производство.

Когато кафето е национален продукт …

Кафето в Бразилия се произвежда в големи ферми от традиционни и богати семейства с голяма финансова сила и ноу-хау, често с помощта на съвременни технологии.

Един от най-значимите проблеми, пред които е изправено производството на кафе в тази страна, е недостигът на вода. Поради тази причина кафетата обикновено са естествени – изсушават се на слънце, без първо да се измиват с вода.

Но пазарът изисква измити или полумити кафета. Това принуждава производителите да инвестират, за да задържат водата в техния район или да се възползват напълно от водата. За да постигнат това, те разполагат с модерни напоителни мрежи, те подсилват свойствата на водата със специални торове и електронно контролират водоснабдяването си, за да знаят точно колко е необходимо за собствената им плантация.

Нещо друго, което характеризира Бразилия, е как те обновяват своите кафеени дървета. Когато едно дърво стане на 10-15 години и продуктивността му намалее, те го отрязват на 20 сантиметра от земята, вместо да го изкоренят в неговото място засаждат ново. В резултат на това те използват съществуващата здрава коренова система, която е в състояние да храни новото дърво, което ще расте там отново. Това ще се случи след около две години. Ако на негово място трябваше да се засади ново дърво, ще му отнеме 4-5 години, за да започне да произвежда. При този тип управление на площите винаги е възможно да има здрави и плодородни дървета.

Хората за кафе

Земеделските производители, работещи във фермите на страната, са практически много малко, като се има предвид, че населението е на задоволително образователно ниво, поради което хората не избират лесно да работят в земеделската индустрия. Освен това заплатите на земеделските работници не са ниски, така че собствениците не могат да си позволят да наемат твърде много. Това е една от най-важните причини, поради която индустриализацията непрекъснато расте. Тъй като производството става по-автоматизирано, нуждата от работещи ръце намалява и заплатите намаляват. Но тъй като качеството на кафето е много добро, сертификатите не се влияят от намаляването на работната сила и това се случва както в Бразилия, така и в Индия. Но, в Етиопия това почти не съществува. Всички кафета там обаче са органични, поради факта, че използването на инсектициди и пестициди е забранено.

Следователно Етиопия може да не притежава сертификати, но въпреки това е в състояние да осигури биологичен и първокласен продукт.

Пътуванията продължават.

Изчакайте, докато преминем към следващите страници на дневниците за кафе Dimello.

Останете на линия!

Абонирайте се за нашия бюлетин и първи научете всичко нов от Dimello

    Търсене на пефектното кафе

    Вашата поръчка

    No products in the cart.